Čisto aj pod pokrievkou

a ad>

Mnohé ženy upratujú svoje príbytky takým štýlom, že upracú len tie časti, ktoré sú dôkladne viditeľné. Také upratovanie ako keby na oko, aby návšteva videla, že máme čisto, ale pritom, keby otvorili skrine, tak by sa na nich vyvalila kopa vecí. Také zametanie nečistôt pod koberec, hoci by si mali uvedomiť, že sa im to pokojne môže za chvíľu vypomstiť. Koberec neostane na tom mieste navždy a keď sa náhodou pred návštevou odsunie, tak uvidí to, čo by nemala. Vlastne by sme vôbec nemali upratovať len kvôli návšteve, ale hlavne kvôli sebe. My v danom byte alebo doma bývame a mali by sme sa v ňom cítiť príjemne a dobre. Určite mi dá za pravdu každý človek, že v neporiadku sa necíti príjemne. Lepšie sa pracuje, keď nás z každého rohu nehypnotizuje neporiadok, ale skôr náš príbytok dýcha čistotou. To sa v ňom cítime oveľa príjemnejšie a uvoľnenejšie.

cleaning-268107_1920

Také dôkladné upratovanie by sme teda mali vykonávať hlavne u seba doma a hlavne vo veciach, ktoré chceme mať pod kontrolou. To je iste každá vec v našom domove. Nechceme, aby sa nám čoskoro pokazila alebo jej neriešenie sa nám vypomstilo. Mali by sme teda riešiť aj také veci ako je kanalizácia. My pritom nemusíme pohnúť ani prstom, stačí zavolať krtkovanie Modra a máme opäť čistú kanalizáciu.

cleanliness-2799459_1920

Vyčistenie starej špiny nám zaberie dosť veľa času, preto by sme mali skôr čistiť svoj domov pravidelne a nečakať na to, že to už musíte urobiť, lebo sa na to nedá dívať. Urobte to skôr a budete s tým mať oveľa menej práce ako keby ste čakali dlhšie a museli to drhnúť poriadnou silou. Viesť domácnosť nie je jednoduché, ale kvalitná údržba sa vám vyplatí v podobe dlhej služby vašich materiálnych vecí. Čím viac sa budete o ne starať, tým dlhšie sa z nich môžete tešiť a budú vám spoľahlivo slúžiť. Taká starostlivosť sa vypláca. Či už sa jedná o kanalizáciu alebo o niečo úplne iné.